ADIYAMAN / TUT - Öğütlü İlkokulu

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARIMIZ BAŞLIYOR...

Amaç:Çocuklar hayatı oyundan öğrenir.Liderlik, kurallara uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma, zihinsel beceriler, kendi kültürünü tanıma gibi beceriler kzandırılmasıdır.

*-Her okul , sınıf bazında bir geleneksel çocuk oyununa katılabilir.(her okul 4 oyuna katılmış olacaktır)

*-Okullar kendi aralarında bir yarışma yaparak en iyi sınıfı il geneli yarışmaya katılmasını sağlayacaktır.

*-Okullar arası geleneksel çocuk oyunları turnuvasında eleme usülü uygulanacaktır.

*-Her okul bir öğretmen ve bir yönetici geleneksel çocuk oyunları sorumlusu olarak belirlyecektir.

*-Geleneksel çocuk oyunlarında kural birliği sağlanması için hakem heyeti tarafından okullarda seçilen geleneksel çocuk oyunları temsilcilerine yönelik turnuva öncesi eğitim verilecektir.

*-Tüm eşleşmeler hakem heyeti tarafından kurayla yapılacaktır.

*-Geleneksel çocuk oyunları final hariç tüm oyunlar kapalı spor salonunda yapılacaktır.

*-Turnuva günü sırası gelen okul mazeret bildirmeden gelinmezse hükmen yenik sayılacaktır.

*-Tüm oyunlar hakem heyeti önünde oynanacaktır. Müsabakalar zamanı hakem heyetin vereceği karar geçerli olacaktır.

*-Turnuva zamanı 3 adet kural hatası yapan taraf oyundan diskalifiye edilecektir.

Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 16:13 - Görüntülenme: 19